Продават първото селфи от Космоса

Аукционна къща пуска на търг цяла колекция от космически снимки

Продават първото селфи от Космоса | StandartNews.com

Първото селфи, заснето в Космоса, се продава на онлайн търг от британската аукционна къща "Кри́стис". То е направено през 60-те от Бъз Олдрин, а освен това купувачите могат за станат собственици и на единствената снимка на Нийл Армстронг на повърхността на нашия естествен спътник.

"Кри́стис" продава колекция от 2400 космически снимки, сред които е и първият заснет изгрев на Земята, която се показва над лунния хоризонт. Наддаванията ще продължат до 20 ноември, а експертите посочват, че НАСА не е публикувала голяма част от тези кадри, като те са се озовали по-късно в частни колекционери. Накрая всички снимки се оказват собственост на Виктор Мартин-Малбюрет, който колекционира изображенията в продължение на 15 години.

Освен снимки на НАСА, сред изображенията има и кадри от съветската космическа програма, включително от историческата мисия по изстрелването на кучето Лайка, предаде Дир. Сред предметите фигурира описана раница, с която са събирани камъни от Луната. В нея все още има лунен прах, а цената и вече е над милион евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай