Продължават протестите пред областни управи в страната

Продължават протестите пред областни управи в страната | StandartNews.com

Продължават протестите на гражданите пред областните управи в Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Гражданите протестират срещу назначенията на Муса Палев, Иван Йорданов и Венцислав Каймаканов от дни.

Пловдив. Протестиращите пред Областна администрация в града под тепетата инициираха подписка против правителството и новия областен управител Венцислав Каймаканов. В нея до момента са се включили близо 20 души, но демонстрантите са категорични, че ще съберат повече до края на деня. Гражданите ще бъдат с подписката в центъра на града, за да може да съберат повече съмишленици. Има и идея подписите да бъдат изпратени до съда в Страсбург.

Пазарджик. Около 30 души има пред сградата на Областна администрация в Пазарджик. Там протестите продължават пети ден срещу назначаването на Иван Йорданов за областен управител. Протестът е мълчалив, няма скандирания, нито плакати с лозунги. Част от хората, които са пред управата, са предимно млади хора, някои от тях са представители на Младежката организация на БСП в Пазарджик. Полицейското присъствие в района е засилено.

Благоевград. Протестът срещу назначаването на Муса Палев за областен управител на Благоевград продължава. Пред областната управа има сравнително малко хора, положението за момента е спокойно, предаде кореспондент на „Стандарт нюз".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай