Природен феномен се събуди! Промяна на времето през годината

Какво ще донесе течението Ла Ниня

Природен феномен се събуди! Промяна на времето през годината | StandartNews.com

Природният феномен Ла Ниня може да се появи през втората половина на 2024 г., скоро след като Ел Ниньо премине в неутрална фаза в средата на годината, съобщи правителствената метеорологична служба на САЩ, цитирана от Ройтерс. 

Ла Ниня се характеризира с необичайно ниски температури в екваториалната част на Тихия океан и се свързва с наводнения и суши.

"Макар прогнозите, които се правят през пролетта, да са по-малко надеждни, налице е историческа тенденция Ла Ниня да следва силни проявления на Ел Ниньо", казаха от Центъра за прогнозиране на климата (ЦПК) към Националната метеорологична служба на САЩ.

Ел Ниньо, който причини горещини и суша в Азия и по-обилни от обичайните валежи в части от Северна и Южна Америка, най-вероятно ще премине в неутрална фаза през април-юни 2024 г., се посочва в месечната прогноза, пише БТА.

Ла Ниня обичайно носи повече валежи в Австралия, Югоизточна Азия и Индия, казват метеоролози и селскостопански специалисти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
asek
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи