Принц Уилям с нови грижи за околната среда

Бъдещият крал предлага престижна награда на най-авангардните екоактивисти

Принц Уилям с нови грижи за околната среда | StandartNews.com

Принц Уилям ще удостои най-иновативните екоактивисти с престижна награда за опазване на околната среда през следващото десетилетие – „The Earthshot Prize“. Престолонаследникът призовава всички да запретнат ръкави и да сътворят най-оригиналните стратегии за спасяването на планетата. Проектът има за цел да се пребори с проблемите, свързани с климата и замърсените води.

„Даваме шанс на всички гласове да бъдат чути – искаме да мотивираме ново поколение мислители, мечтатели и водачи. Наградите ни ще отличат прогреса във всички сфери – от социалната до индустриалната и високите технологии. Те могат да бъдат връчени на широк кръг личности, на отбори и организации - от учени и активисти до правителства и държави, на всеки, който успее да допринесе за развитието на проекта“, гласи сайтът на „The Earthshot Prize“.

Целта е до 2030-а да бъдат предоставени най-малко 50 стратегии за опазване на околната среда. Пет престижни награди ще бъдат връчени на петима победители на ежегодни церемонии в различни държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай