Прецедент у нас: Рицарите-тамплиери приеха постуланти публично

Прецедент у нас: Рицарите-тамплиери приеха постуланти публично | StandartNews.com

Стара Загора. За първи път орденът на рицарите-тамплиери у нас прие нови членове публично. Тържественият ритуал, посветен на 6-ата годишнина на Велик приорат България, се проведе пред погледа на много любопитни старозагорци в съботната вечер.

Постулантите, техните наставници и рицари-тамплиери от командериите в страната, облечени в пищните бели тоги на братството, с меч в ръка, преминаха в тържествен марш от центъра на града до Античния форум „Августа Траяна". Тук се проведе и самият ритуал по приемането на четирима нови членове в братството на ордена. Единствената публична личност сред тях е старозагорецът Ангел Филипов, който бе сред кандидатите за евродепутати на ГЕРБ, а сега е номиниран и за народен представител в листата на Старозагорския избирателен район.

„Извършихме ритуала пред очите на хората, защото искаме да покажем, че орденът на рицарите-тамплиери не е някакво тайно общество, а неправителствена организация, която върши много полезна работа за българщината и православието", аргументираха смисъла на първата публична проява от старозагорската командерия.

Поредното доказателство за родолюбивата мисия на рицарите-тамплиери е издаването на забравения двутомник с български народни песни „Веда словена". Както известно, този уникален сборник е издаден от хърватския фолклорист, етнограф и археолог Стефан Веркович в края на 19 в. и предизвиква истински фурор и горещи дискусии в научния свят дали става дума за най-голямата мистификация или най-стария фолклор на Европа. В навечерието на новата учебна година много от елитните училища в страната щели да получат по един екземпляр от двутомника „Веда словена".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай