Предупреждават ни по телефона за бури и наводнения

Предупреждават ни по телефона за бури и наводнения | StandartNews.com

Монтана. Преговаряме с мобилните оператори за приложение, в което абонатите им да бъдат предупреждавани за наближаващи бури, ураганни ветрове, наводнения. Това съобщи в Монтана директорът на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" генерал Николай Николов. Това е една от мерките, които се предприемат, за да бъдат опазени животът и имуществото на гражданите.

До 28 февруари ще имаме пълна картина за щетите от последните ураганни ветрове и наводнения, каза още генералът. Те ще бъдат разделени в две части – обществена инфраструктура и лично имущество. Справките ще бъдат изпратени до европейския фонд „Солидарност", за да ни бъдат отпуснати обезщетения.

В момента най-големият проблем в страната са свлачищата, язовирите и речните корита. Не е вярна информацията, че 268 язовира у нас са с неизвестен източник. Само 5 са тези язовири. До 30 март всички водоеми ще бъдат обезопасени – източени или с укрепени стени. В скоро време те ще бъдат наблюдавани и управлявани само от един орган, каза още Николай Николов.

Генерал Николов бе в Монтана по повод годишния отчет на областната дирекция на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай