Сряда,

Правителството даде още 44 млн. лв. за оградата

От: Администратор -
A
A
A

Прокуратурата получи пари за мобилни центрове за разследвания

За доизграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница с дължина 61 км и за изграждане на прилежащия към този участък полеви път правителството отпусна още 44 млн. лв.м на днешното си заседание.

Съоръжението е от изключително значение за противодействие на непрекъснато нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница и цели опазване на държавната граница и овладяване на бежанската вълна, пише в мотивите на Министерски съвет.


Лидерът на на НФСБ Валери Симеонов се похвали в парламента, че парите са уредени по негово настояване. Те ще отидат за довършване на оградата с Турция в района на река Резовска в Бургаско. Довършването на преградното съоръжение по цялата граница бе сред условията патриотите да останат подкрепящ фактор в управлението.


3 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на младежта и спорта за строително-монтажни работи за затревяване и осветление на футболни терени, разпределени на стадион „Тича" във Варна, градския стадион в Русе и градския стадион в Горна Оряховица.


Община Казанлък ще получи общо 409 630 лв. От тях 384 630 лв. са за довършване на Музея на розата в Казанлък и 25 000 лв. за подобряване на инфраструктурата на гр. Шипка.


Община Сърница се предоставят допълнително до 90 хил. лв. за за купуване част от сграда за най-новата общинска администрация в страната, а по бюджета на община Златарица са разчетени 40 700 лв. за възнаграждения и осигурителни вноски на петима кметски наместници.

200 000 лв. ще получи и Прокуратурата за закупуване на микробуси, които след осигуряването на подходящо оборудване ще действат като мобилни центрове за разследване.


Вижте всички решения на правителството ТУК

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички