Пратиха жандармерия в разбунена Бяла черква

Пратиха жандармерия в разбунена Бяла черква | StandartNews.com

Бяла черква. Екипи на жандармерията и полицията контролират ситуацията в Бяла черква, където местните въстанаха срещу ромски тормоз. Окръжният прокурор на Велико Търново Емил Денев е провел срещи с кмета на Бяла черква Албена Тодорова и протестиращи граждани, които настояват за изселването на четири ромски фамилии, които създавали безредици сред местното население.

Ситуацията в момента е спокойна и се наблюдава от прокуратурата, съставени са 6 преписки и е образувано едно досъдебно производство за побой и неподчинение.

"Към момента сме извършили всички възможни процесуално-следствени действия, позволени от закона, за да не се провокира повишаване на напрежението", заяви Емил Денев (на снимката).

По думите му недоволството на хората е породено от 18 души, които от няколко години са се заселили в града, а през последните месеци жалбите срещу тях са зачестили.

Напрежението е ескалирало на 9 август, след като представители на ромските фамилии набили жител на града, каза кметът Албена Тодорова.

Тя подкрепя искането, под което са се подписали над 700 белочерковци, ромските фамилии да бъдат изселени. От прокуратурата уточняват, че няма текст в законодателството, който да позволява предприемане на подобни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай