Пожарникарите излизат на протест

Пожарникарите излизат на протест | StandartNews.com

София. Протест на пожарникарите от страната ще се проведе днес. Той е организиран от националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" и ще се състои в градинката на черквата "Свети Седмочисленици" в София.

Протестът е под мотото "Стоп на разрухата в сферата на пожарната безопасност и защита на населението" и в него ще се включат пожарникари и спасители, които не са на работа днес.

Съкращаването незаети щатни бройки в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" е причина за недоволството на пожарникарите в страната.

Намерението за съкращаване на 3,5% от щатовете на четирите главни дирекции в МВР и особено в системата на пожарната безопасност ще доведе до неефективно изпълнение на задълженията на спасителите и пожарникарите. Това заяви президентът на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец"-КНСБ Любомир Еленков.

Огнеборците представиха своите искания на вътрешния министър Веселин Вучков, който се срещна с тях през седмицата. Той е помолил пожарникарите да не протестират, но от синдиката са категорични, че днес ще излязат навън, за да защитят правата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай