Пожарникари срещу огнената стихия в страната

Пожарникари срещу огнената стихия в страната | StandartNews.com

Продължава работата на пожарникарите по гасенето на огнената стихия в различни части на страната.

„Стандарт нюз" ще следи най-важното от потушаването на огнищата, а информацията в публикацията ще се обновява.

13. 30- Обстановката на мястото на пожара край Свиленград е спокойна. Това съобщиха от Изпълнителна агенция по горите. Разрастването на пожара е спряно. Горски служители на Югоизточно държавно предприятие и Регионална дирекция по горите – Кърджали, както и пожарникари продължават да обработват терена. Специализирани автомобили за гасене на горски пожари, високопроходими моторни превозни средства и пожарна техника са осигурени на мястото. „Стандарт нюз" напомня, че пожарът бе локализиран вчера.

11. 00- Огнената стихия в страната не стихва. Пореден час тече работата на пожарникари по гасенето на пламъците в различни части на страната. 35 военнослужещи от военно формирование 52740 - Хасково участват гасене на горски пожар в землищата на селата Студена и Левка, община Свиленград, област Хасково. Те са на крак от рано сутринта и ползват специализирана техника, съобщават от военното министерство.

Нов пожар е пламнал в България тази сутрин. Огънят е между димитровградското село Райново и Симеоновград. Там е лумнала широколистна гора на площ около 400 - 500 декара. Освен противопожарни екипи, в потушаването на огъня участват и местни доброволци. Скоро на помощ ще дойдат и военни от Стара Загора.

Нови 2 000 декара горски територии, предимно с иглолистни култури, бяха обхванати от пламъците на пожара край Свиленград, който се възобнови. По този начин общата засегната горска площ надвишава повече от 4 000 декара. Доброволци, ресурси от горските стопанства в региона, както и служители от Регионална дирекция по горите – Кърджали са мобилизирани за овладяването на огъня. И тук се ползват специализирани автомобили и високопроходими моторни превозни средства за гасене. Тежка техника прокарва просеки.

Огнеборците работят по фронтовете откъм село Студена и от северна посока, за да се локализира пожара. От другата страна на село Студена е възникнало ново огнище, съобщават от пожарната. Близо 40 души доброволци са на мястото, за да помагат в гасенето на пожара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай