Пожарът край Лесово е овладян

Пожарът край Лесово е овладян | StandartNews.com

Елхово. Овладян е пожарът, възникнал вчера край село Лесово, община Елхово, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Огънят беше локализиран по-рано през деня.

Има тлеещи дънери, които се обработват и доизгасят. На място остават дежурни екипи от горски служители и пожарникари. В потушаването на пожара се включиха над 40 служители от държавните горски стопанства – Елхово, Тополовград и Ямбол, както и от Регионална дирекция по горите – Сливен.

Използвани са специализирани автомобили за гасене на горски пожари, както и високо проходими моторни превозни средства. Огънят засегна около 600 декара смесена широколистна и иглолистна гора.

Бежанци от Алжир са причинили големия горски пожар в Елховско между селата Лесово и Малко Кирилово, съобщи МВР. Седмината алжирци признали, че са запалили огън, за да бъдат открити по-бързо, тъй като на двама от тях им прилошало. Оказана им е медицинска помощ в Ямбол, след което са върнати в ГПУ-Елхово.

Сигналният огън на бежанците обаче се разраснал бързо и обхванал тревиста растителност и над 500 дка широколистна гора. Вчера към 11.30 часа огънят е погасен. Общо 55 нелегални имигранти в 7 случая задържаха граничните служители през изминалото денонощие на българо-турската граница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай