Повече полицаи дебнат в столицата

Повече полицаи  дебнат в столицата | StandartNews.com

Засилено полицейско присъствие ще има в София по време на предстоящите коледни и новогодишни празници. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Униформените ще дебнат около моловете, големите тържища и местата, където се струпват повече хора заради опасностите от джебчийски кражби.

По оперативни данни на МВР много от крадците са се завърнали от гурбет в чужбина, за да празнуват с близките си, и се възползват от наплива на хора, за да извършват джебчийските си кражби. Фандъкова коментира, че очаква да има и много сериозна организация на входа и изхода на града, както и да бъде много сериозно присъствието на пътните полицаи и те да бъдат активни, за да няма задръствания. Тя съобщи, че общинарите, МВР и регионалният министър Лиляна Павлова ще координират допълнително действията си.

Без камиони за празниците

Тежкотоварните камиони ще бъдат спирани и няма да пречат по шосетата в дните, когато пътуват най-много хора за коледните и новогодишните празници. Забраната за движение на тирове ще действа на 23 декември между 16 и 20 ч, на 27 декември между 14 и 20 ч, на 30 декември между 16 и 20 ч. В последния почивен ден - на 3 януари ще важи същата забрана, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай