Петък,

Повече пътни полицаи край шосето заради засиления трафик

От: Администратор -
A
A
A

Във връзка с очакваното засилване на пътникопотока по основните пътни артерии, водещи към общинските центрове и граничните контролни пунктове, е създадена организация за подпомагане на пътното движение от служители на сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР - Благоевград. Заради очаквания засилен трафик в неделя на главен път Е-79 от Кулата за София и на път II-19 от ГКПП – Илинден за Банско и Симитли катаджии подпомагаха и регулираха движението по пътищата.

Те осъществят и контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. При рязко влошаване на метеорологичната и пътнотранспортната обстановка, внезапно появили се опасности за движението по пътищата и други, затрудняващи трафика, незабавно и съвместно с Областно пътно управление - Благоевград ще бъде въвеждана временна организация на движението. За предприети ограничения на движението своевременно ще бъде подавана информация до медиите.

От Областна дирекция на МВР – Благоевград предупреждават шофьорите да не карат след употреба на алкохол, за да се избегнат сериозни пътни инциденти.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички