Повече момиченца изплакаха на Рождество

Емир се роди на Бъдни вечер в Смолян

Повече момиченца изплакаха на Рождество | StandartNews.com

Щастието да се родят на Бъдни вечер и Коледа имаха много българчета14 бебета са се родили до момента в столичната АГ-болница „Майчин дом” за двата празнични дни – Бъдни вечер и Коледа, съобщиха  от лечебното заведение. Повече са новородените момиченца – 9. Момченцата пък са 5.

От началото на годината в „Майчин дом” – София са се родили 4066 бебета, с което болницата е единствената, преминала границата от 4000 раждания за 2012 година.

На фона на спадащата раждаемост в столичната „Майчин дом” тя се увеличава. Новородените са с 690 повече от миналата година, отчитат от болничното заведение. С тази статистика университетската болница „Майчин дом” запазва лидерството си по брой раждания и преминали пациенти.

Навръх Бъдни Вечер в Майчин дом-Варна се е родило момченце, а за днес на Коледа все още няма родено бебе, дежурният в медицинския комплекс. Роденото вчера дете тези 3,200 килограма и е високо 52 см. Майката е от Варна на 32 години. И родилката, и бебето се чувстват добре.

Две бебета са се родили днес на Коледа в Смолянската болница. Едното е момиче, а другото е момче. Новородените са от Девин и от маданско село. Момченцето се казва Емир, а момичето все още няма име. И двете бебчета, както и техните майки се чувстват добре. На Бъдни вечер в Смолянската болница е нямало раждания, уточни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай