Повдигат обвинение срещу убиеца на банкерката

Повдигат обвинение срещу убиеца на банкерката | StandartNews.com

Бургас. Прокуратурата в Бургас ще повдигне обвинение за убийство на 57-годишния Любомир Симеонов, който вчера простреля смъртоносно в гърдите служителка на банка.

Огромни дългове, неизплатени заплати и отказан кредит. Това според разследващите са основните причини 57-годишният билкар Любомир Симеонов да застреля банкерката от Бургас Павлинка Йовчева.

Тепърва ще се изяснява как той е придобил оръжието, тъй като Стойнев няма такова на негово име, информира Нова телевизия.

От четири години Любомир Симеонов е едноличен управител и собственик на фирма "ВЕТОНИКА" ЕООД, показва справка в електронните регистри. Дружеството има предмет на дейност производство, преработка и търговия с билки, гъби, плодове и селскостопански продукти. Седалището на фирмата е в Бургас. Любо събирал и изкупувал коприва и шипка. Търгувал с тях в съдружие с брат си. Двамата били софиянци. Съпругата на Любо е от Сунгурларе. Той държал офис в центъра на града, на който обаче не бил плащал наем поне от три месеца. В началото Любомир започнал като обикновен билкар, но после изкупувал продукция и от други билкари да я изнася в ЕС - основно Германия и Австрия. Разплащал се сравнително коректно, но от известно време започнал да се бави с по няколко месеца. Миналата и по-миналата година били успешни за него, но постепенно бизнесът му закъсал заради жестоката стагнация на билковия пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай