Поставят 68 осветителни тела в Северния парк

Проектът предвижда изграждане на обществена тоалетна

Поставят 68 осветителни тела в Северния парк | StandartNews.com

София. При първия етап от ремонта на Северния парк ще бъдат поставени 68 осветителни тела, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя инспектира ремонта към ул. "Ген. Никола Жеков" на главния вход на парка, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

 

Първият етап на ремонта трябва да бъде завършен през март 2014 г. Той включва подмяна на алейното осветление, на настилките, както и изграждане на автоматизирана поливна система и корекция на входовете към парка и главния подход.

 

Три нови детски площадки за различни възрастови групи ще бъдат изградени в Северния парк. Изграждането на обществена тоалетна, която до момента няма в парка, също е предвидено в проекта. От общината уточниха, че той ще бъде изпълнен на етапи, а при първия ще главно подмяна на подземната инфраструктура.

 

През последните години възстановихме осветлението в 13 паркове и градини, обясни Йорданка Фандъкова. Следващите са „Гео Милев", „Лебед", Южен парк, „Борисова градина", „Баня Лозенец". Продължават и ремонтите в „Северния парк" и на Докторската градина, а също така и на парка „Мир и дружба" в Студентски град. Освен в централната част на града се извършват и ремонти в паркове в кварталите на града, добави Фандъкова и уточни, че скоро ще започне и промяната около НДК.

 

Стандарт Нюз припомня, че ремонтните дейности в Северния парк започнаха в началото на февруари. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай