Посрещаме 2013-та под звездите

България вдига сцени на открито за празничната нощ

Посрещаме 2013-та под звездите | StandartNews.com

София. България посреща новата 2013-та година под звездите. Тези, които все още не са резервирали куверти в заведения и хотели или нямат уговорка с приятели за празничната нощ, могат да празнуват под открито небе. Сцени се вдигат в много градове на страната.

Карнавал за ЧНГ в София

Сборният пункт за столичани е на площад "Княз Александър I". Там новогодишен концерт "Сцена под звездите" ще забавлява зрителите от 22.00 часа тази вечер до 01.00 часа на 1 януари 2013 година. В програмата ще участват Йорданка Христова, Ирина Флорин, Графа, АКАГА, Берковската духова музика, Гуна Иванова, Ангел и Моисей, Богомил и Рафи. Водещи на шоуто ще бъдат Мария Силвестър, Силвестър Силвестров и Александър Сано. Тази година празникът ще се превърне в карнавал. Участниците с най-атрактивни костюми ще получат весели награди.

3000 салюти в небето над Пловдив

Близо 3000 изстрела ще проехтят от Бунарджика и Сахат тепе в небето над Пловдив навръх Нова година. Уникалната заря се организира за пръв път от общината. При ясно време пищните светлинни букети, водопади и хризантеми ще се виждат не само от територията на Пловдив, но и от съседни населени места. Тази година  в празничната програма ще вземат участие както млади пловдивски таланти, така и известни български изпълнители, които да привлекат хората на площад "Стефан Стамболов". Тя е с начален час 22.00. Пловдивчани ще се насладят на изпълненията на Скилър, Лилана и балет. Веднага след тях на сцената ще изгрее още една звезда - Мария Илиева. След новогодишното обръщение на президента на Република България Росен Плевнелиев небето на Пловдив ще бъде озарено от празничната заря, а танцьорите от Фолклорен ансамбъл "Тракия" ще поведат традиционното българско хоро. Празничната програма на площада продължава с изпълненията на група "Мери бойс бенд" и с ди джей.

Екс вокалист на Пърпъл опъва жици във Варна

В морската ни столица традиционният новогодишен концерт ще е на площад "Независимост". Той е организиран от община Варна, а в него ще участват фолклорните ансамбли "Магда Пушкарова" и "Девня". Публиката с нетърпение очаква изпълненията и на народните певци Величка Станева и Георги Германов, както и и варненската поп певица Десислава Добрева. Звездата на вечерта ще бъде Джо Лин Търнър (бивш вокалист на Рейнбоу и Дийп Пърпъл). След него ще пее Миро, а от 02.50 часа последен на сцената ще се качи DJ Тони Рей от Румъния. Концертът е с начален час 22.30 часа.

Русе посреща новата година с Дивна

С много музика и празнични фойерверки русенци ще посрещнат Новата 2013 година. Програмата е с начален час 22.30, а мястото - площадът пред Общината. Участие в нея ще вземат оркестърът и солистите при Фолклорен танцов театър "Найден Киров", младата русенска банда 5-6 BoyZ и обичаната Дивна Станчева. Специален гост тази година е една от най-успелите и популярни български групи Deep Zone Project.

Печено прасенце и вино на корем във Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов кани всички жители и гости на старопрестолния град пред сградата на общината. Освен да се насладят на празничната програма, зрителите ще имат възможност да вдигнат наздравица с най-добри пожелания за идващата година с кмета на общината и със своите съграждани. Осигурени са 1 тон бира, 10 печени прасета, 1000 баници с късмети, 1000 вафли, 200 литра червено вино. Новогодишната програма ще бъде водена от Наско от "БГ радио" и ще участват Денислав Кехайов, поп фолк изпълнителят Константин и група БТР.

Бургазлии празнуват с Мамалев

Новогодишният концерт на община Бургас е с начален час 23.00 часа на площад "Тройката". В него ще участват група П.И.Ф., Любо от група „Те” и ПФА "Странджа". Тази година водещ на концерта ще бъде Георги Мамалев.

Ансамбъл "Пирин" ще разлюлее планината

С празничен концерт-спектакъл на ансамбъл "Пирин" и пищна заря ще отбележи настъпването на новата 2013 година община Благоевград. Популярните музиканти от фолклорния ансамбъл ще излязат на откритата сцена на площад "Георги Измирлиев" точно един час преди настъпването на новата година и ще предложат на жителите и гостите на града богата програма от традиционни ритми и празнично настроение. Точно в полунощ грандиозна заря и пиротехнически ефекти ще осветят небето над областния град, за да отбележат началото на 2013 година.
На сцената ще излязат Георги Гоцев, Руска Стоименова, Иван Гоцев, Кирил Костов, Стойка Германова, Димана Боянова, Стоян Джельов, Надя Андонова, Павлина Теова, Елена Валеова, Захари Костов, Христо Бачев и Йорданка Гунчева. Водещ на новогодишния концерт ще бъде известният актьор Николай Кимчев. За всички гости на спектакъла ще има и по чаша червено вино.

Сурвакари благославят Сливен

Купонът на открито в Сливен ще започне от 23.10 часа на площад "Хаджи Димитър". За доброто настроение в Новогодишната нощ ще се погрижат оркестър "Сливен" с ръководител Милко Ташев, солист - народната певица Петя Георгиева. Участие ще вземе, и Танцова формация на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен. Специален гост е младата изпълнителка  Христа. По традиция, кметът на Община Сливен ще вдигне наздравица за посрещането на Новата 2013 година, а сурвакари ще поднесат своята благословия за здраве и късмет на всички граждани и гости на града.

"Бяла роза" в Монтана

Дунавското хоро ще звучи по централните площади на трите големи града в Северозапада с настъпването на Новата година. В Монтана, Враца и Видин общинските администрации са подготвили по традиция концерти и изненади за жителите и гостите в новогодишната нощ. Една от най-обичаните фолклорни певици Славка Калчева ще весели монтанчани. Тя ще пее на централния площад "Жеравица" в първите мигове на 2013-та. Популярната песен "Бяла роза" ще прозвучи непосредствено след дунавското хоро, изпълнено от Духовия оркестър на Народно читалище "Разум 1883". Музикантите ще подгряват и преди настъпването на Новата година, което ще бъде ознаменувано със заря. По традиция общината ще почерпи с баница и вино. Предвидени са и подаръци, които ще спечелят от новогодишната томбола 8 късметлии. Право да участват в нея имат само присъстващите на площада, които попълнят специални талони. Телевизор, кафеварка, ютия, тостер и сешоар с марка „Philips”, дигитален фотоапарат „Olympus” и флаш-памети са наградите, подготвени от Община Монтана.

Във Враца Новогодишният концерт започва в 24 часа на 31 декември. В него участие ще вземат Духовият оркестър при Народно читалище "Развитие" и оркестър "Пловдив".

В 23.30 часа на площад "Бдинци" във Видин кметът на Герго Гергов ще изтегли имената на печелившите в новогодишната томбола на общината и ще направи обръщение към видинчани по повод настъпването на 2013 година.

В Добрич посрещат 2013-та с ръченица

Община Добрич организира общоградски празник още от сутринта. От 11.00 часа на площад "Свобода" ще започне концертът "Сурва, сурва!" с участието на Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа", с художествен ръководител Стоян Господинов. Вечерта, от 23.30 часа на площад "Демокрация", е организирана празнична вечер за посрещане на Новата 2013 година. До 31 декември продължава празничният и коледен новогодишен базар на площад "Свобода", организиран от община град Добрич.

Смолян изпраща старата година с "Бела съм, бела, юначе"

Народно веселие под надслов "Честита Нова 2013 г." се организира в Смолян. Тържеството ще се проведе на площад "България" - Амфитеатъра от 23.00 часа. За празничното настроение ще се погрижат с изпълненията си танцьори, певци и музиканти от фолклорен ансамбъл "Родопа" и оркестър "Фолкдинастия" на Нешко Нешев. С чаша червено вино и новогодишна заря родопчани и гостите на града ще се поздравят с новата 2013 година. На видеостена в 23.55 часа ще бъде излъчено и новогодишното приветствие на президента Росен Плевнелиев. След това ще прозвучи химнът на България и химнът на Родопите "Бела съм, бела, юначе", изпълнен от фолклорен ансамбъл "Родопа". Осем минути след настъпването на 2013 година приветствие ще отправи и кметът Николай Мелемов. Новогодишната програма ще продължи с хора и много настроение.

Рок тресе Каварна

По традиция наздравици с пелин ще вдигат и на площада в Каварна. Началният час на купона там е 22 часа, като за настроението на жителите и гостите ще се погрижат момчетата от група "Аналгин" и немската рок банда Primal Fear.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай