Портних отрече за опасност от хепатит в морето

Портних отрече за опасност от хепатит в морето | StandartNews.com

Варна. "Няма опасност от хепатит в морето", твърдо заяви кметът на Варна Иван Портних пред "Фокус". Кметът сподели, че вследствие на тиражираните слухове въпросът е обсъден със съответните институции по време на заседание на кризисния щаб тази сутрин и такава опасност не съществува.

"Продължава процесът на разчистване във варненския квартал "Аспарухово". 80% от улиците вече са третирани с дезинфектанти. Всички улици в квартала се мият денонощно, с изключение на "Моряшка", където в горната й част днес ще започне машинно миене, както и "Горна студена" във високата й част. Продължават мероприятията по събарянето на опасните сгради. Разчистен е пазарът в "Аспарухово" и днес ще се пристъпи към отваряне на дерето – сваляне на плочата над дерето, за да може да се осигури неговата пропускливост, както бе предписано от специалистите", добави Иван Портних.

"В организационен план днес вече на терен работят екипи на "Геозащита", които правят сондажи с оглед максимално бързо да направят предписания по отношение на новообразувалите се свлачищни зони, както и спешните и аварийни мерки, които трябва да бъдат взети там, защото са евакуирани много къщи. Паралелно работят оценителните комисии, които обобщават данните по отношение на щетите по домовете на хората и на инфраструктурата, за да може максимално бързо документацията да бъде внесена в Междуведомствената комисия и да се търси финансиране", каза още кметът Иван Портних.

Междувременно стана ясно, че община Варна наема общи работници за почистване на пострадалия от наводненията варненски квартал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай