Попова: България ще я има, докато пази традициите си

Попова: България ще я има, докато пази традициите си | StandartNews.com

Най-важно за нас като нация и народ е да се държим здраво за ръце и неуморно да се противопоставяме на всеки опит за разделение. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в село Садина, където откри седмия Капански събор "Здрав корен - жив дух", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"На този хубав ден, Деня на Съединението на България, сме убедени, че България ще я има, докато пази традициите и корените си. Капанският събор в с. Садина е доказателство за силата на единението на поколенията", заяви още вицепрезидентът.
Маргарита Попова изказа благодарност на домакините и изрази увереност, че българските обичаи и фолклор ще възпитават патриотизъм у бъдещите поколения. Съборът се провежда на всеки две години, а вицепрезидентът за втори път поема неговия патронаж. Той събира жителите на над 16 населени места от Североизточна България.

В с. Садина Маргарита Попова се преклони и запали свещ на мемориала на загиналите за Освобождението и утвърждаването на българската нация герои през XIX и XX век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай