Помиряваме се с половинката в Деня на семейството

Дядо Кирил води Божествена литургия

Помиряваме се с половинката в Деня на семейството | StandartNews.com

София/Варна. Празникът на Християнството семейство отбелязваме днес. Въвеждането на Богородица в храма е един от най-големите празници, почитан, както от източното православие, така и от католическата църква. Точно този ден е идеален да се помирим с любимия човек, в случай, че сме разделени.  

На този ден се прекланяме пред родителите на Дева Мария - Йоким и Анна, които я въвеждат на тригодишна възраст в йерусалимския храм.

На  „Въведение на Пресвета Богородица” Знеполският епископ Йоан, ще оглави празнична архиерейска Света Литургия в столичния храм „Въведение Богородично” - малкия храм при езерото в ж.к. „Дружба” 1. 

В столичната църква „Св. Параскева” архиерейска Света Литургия ще оглави Негово преосвещенство Стобийски епископ Наум - главен секретар на Светия Синод на Българската православна църква. 

По повод празника, Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който е наместник-председател на Светия Синод, ще отслужи Божествена света Литургия в храм-паметник „Св. Успение Богородично“.

Литургията ще бъде отслужена в  съслужие с Негово Преосвещенство Главиницки епископ Йоан, викарий на Варненския и Великопреславски митрополит, архиерейски наместници и духовенството от града. 

Стандарт Нюз припомня, че Светият синод отмени традиционните концерти, посветени на празника Въведение Богородично. Причина за това решение е 40-дневният траур след смъртта на патриарх Максим. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай