Събота,

Поход за свободата и в столицата

От: Администратор -
1587
Поход за свободата и в столицата
A
A
A

Страната ни стана част от глобалната инициатива, като се включи в Похода на свободата. В 200 страни от целия свят се провеждат такива походи днес. Шествието в София, което събра стотици, тръгна от ъгъла на бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий" до Народния театър, където всички участници ще изпишат номера на горещата линия, което пък ще бъде заснето с дрон, предаде БГНЕС.

Очакваме няколко стотин души да се включат в похода в София, заяви Михаил Стефанов - организатор на Похода за свободата. Целта на похода е на глобално ниво да популяризира проблема с трафика на хора. Страната ни за съжаление е на второ място по брой хора, жертви на трафик в Европа.

"Това е изключително сериозна тенденция. Ние сме тук, за да популяризираме този проблем", посочи той. От днес в България започна да работи и първата национална денонощна телефонна линия за борба с трафика на хора. Телефонът е 0800 20 100 - безплатен е и на тази линия могат да се подават сигнали за хора, които са жертви на трафик, от тях самите или от техни роднини, ако имат съмнение, че техен близък е жертва на трафик.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички