Поход за свободата и в столицата

Поход за свободата и в столицата | StandartNews.com

Страната ни стана част от глобалната инициатива, като се включи в Похода на свободата. В 200 страни от целия свят се провеждат такива походи днес. Шествието в София, което събра стотици, тръгна от ъгъла на бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий" до Народния театър, където всички участници ще изпишат номера на горещата линия, което пък ще бъде заснето с дрон, предаде БГНЕС.

Очакваме няколко стотин души да се включат в похода в София, заяви Михаил Стефанов - организатор на Похода за свободата. Целта на похода е на глобално ниво да популяризира проблема с трафика на хора. Страната ни за съжаление е на второ място по брой хора, жертви на трафик в Европа.

"Това е изключително сериозна тенденция. Ние сме тук, за да популяризираме този проблем", посочи той. От днес в България започна да работи и първата национална денонощна телефонна линия за борба с трафика на хора. Телефонът е 0800 20 100 - безплатен е и на тази линия могат да се подават сигнали за хора, които са жертви на трафик, от тях самите или от техни роднини, ако имат съмнение, че техен близък е жертва на трафик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай