Погват ало измамници, били журналисти

Погват ало измамници, били журналисти | StandartNews.com

София. Журналисти станаха жертва на роми, занимаващи се с ало измами. Репортерът на bTV Росен Цветков и операторът Любен Кацаров се опитаха да заснемат няколко семейства от Меката на телефонните измами - град Ветово. Представители на две ромски фамилии обаче яростно им се нахвърлиха и счупиха камерата.

"За ко снимаш, бе? Напускай! Нямаш право да ма снимаш. Аз съм болна жена, що ще щракаш снаха ми, като е бременна?", крещи едната от агресивните жени, преди да строши камерата. Съпругът на гневната ромка е вложил 22 000 лева за ремонт на своя дом. Парите той взел чрез измама от възрастна жена, която си продала нивите. Във втората къща ром директно удари с юмрук Цветков при опита му да разговаря с него.

От прокуратурата оповестиха, че по случая се е самосезирал обвинител номер 1 Сотир Цацаров. "Това не е първият случай на нападение и агресия към журналист от bTV в последните месеци. Ролята на журналиста е да бъде критичен и да задава всички въпроси, за да защити обществения интерес", се казва в официална позиция на телевизията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай