Погребаха Ралица с пари от дарения

Двама души изнасилили 19-годишното момиче, преди да го удушат

Погребаха Ралица с пари от дарения | StandartNews.com

София. "Не!!! Любов не се нaричa, когaто сaмо единият обичa!" Това е написала на 31 май т.г. абитуриентката Ралица Ценова в профила си във Фейсбук. Шест месеца по-късно мъртвото тяло на 19-годишното момиче е намерено до блок 516 в квартал "Надежда", на 300 метра от дома й. Два дни по-късно при опит да бъде задържан в монтанското село Смоляновци заподозреният в убийството й Петър Петров-Цигането стреля по полицаи и накрая се гръмна в главата. Според майката на убитата Ралица, Милена Ценова, Петър преследвал дъщеря. Премахнал я заради това, че е отказала да живее с него. По случая се води разследване.

Красивата Ралица бе погребана вчера. Колеги на майка й Милена, която от 16 г. работи във Върховния административен съд (ВАС), са събрали пари, за да й помогнат за траурната церемония. Днес пък е трябвало да бъде първият работен ден на Ралица. Тя била много щастлива и горда, защото със заплатата си от 700 лв. можела да помага на близките си. Мистерията около зверското убийство на момичето обаче се заплита все повече и наподобява на случая със сестри Белнейски от Пазарджик. Според информация на близките на Ралица се предполага, че тя е била изнасилена, преди да бъде удушена. Върху тялото й била намерена семенната течност от двама души. Единственият заподозрян за зверското престъпление засега е 30-годишният Петър. Според близки на момичето едва ли подбудите на младия мъж са били ревност, защото тя била много скромно момиче и не е имала връзки. Вероятно Петър не могъл да преживее, че Ралица, с която имал кратка връзка, го е изоставила. Младежът е стар познайник на семейството, защото си вадел хляба при бащата на Ралица като строителен работник. Майката на момичето Милена и съпругът й Веселин се разделили, а Петър се върнал в родното си село Смоляновци.

Там започнал да си докарва пари от бракониерство. Майката на Ралица не знае дали е бил криминално проявен и никога не е предполагала, че може да стигне дотам, че да извърши убийство. На 4 октомври влюбеният мъж поканил Ралица на рожден ден, а майка му черпила с бонбони, че имат снаха. Милена и по-големият от Ралица с една година брат Александър обаче се страхували много за момичето и говорели, че този човек не е за нея. Ралица се вслушала в думите на близките си и казала на Петър, че не иска повече да са заедно. Тормозът на младия мъж продължил. Според майката още на 13, а не както е съобщено, на 19 ноември Петър отвлякъл Ралица в нива край Волуяк. Три часа държал пушка срещу лицето, за да я заплашва и да я принуди да отиде да живее с него в Смоляновци. Тя отново отказала. За да се освободи и да съобщи на близките си, че е добре, Ралица помолила похитителя си да я пусне, уж за да си вземе дрехи, за да тръгне с него. Петър й забранил да ходи при майка си, пратил я при дядо й, като й взел личната карта за залог.

По време на плена си Ралица пуснала запалка в тревата, за да може да я намери някой, в случай че нещо с нея се случи. Дядото на Ралица се обадил на телефон 112. Когато видял пристигналата патрулка, Петър избягал. Пет дни Ралица не е смеела да излезе от дома на дядо си, твърди майка й Милена. През цялото време 19-годишното момиче получавало есемесе, от които ставало ясно, че Петър я следи. Ралица предала на криминалистите всички съобщения, които получавала. После се върнала при майка си, но напористият ухажор продължавал да праща съобщения. Според Милена на 23-ти дори дошъл й я заплашил с пушка. Вечерта Ралица отишла при родителите на баща си в квартал "Надежда", за да ги види и да нощува при тях. На следващия ден, във вторник, клошар намерил удушеното момиче и дори не разбрал, че е мъртва. Майката Милена смята, че ако полицията е заловила Петър по-рано, още докато се разхождал с пушката, сега дъщеря й е щяла да бъде жива.

Гневяла се на ромите във Фейсбук

Еминем и Б.Т.Р. са били любимите изпълнители на Ралица, сочи профилът й във Фейсбук. Освен RnB и рок, тя е обичала да слуша и фолк. Сред предпочитаните от нея филми пък са "Мисия Лондон" и "Динси". От социалните групи, които е харесвала, са "Помощ за бежанците", "Мотори" и "Всякаква музика".
Ралица е била момиче със силна гражданска позиция и често е коментирала в профила си неща, които са я впечатлили. Във връзка с публикувана в пресата информация на 2 октомври, че роми са пребили и изнасили старица, тя е написала в профила си във Фейсбук: "Докога така, бе!? Докога ромите ще са издигнати на ПИЕДЕСТАЛ в нашата държава? Колко още хора трябва да бъдат пребити, изнасилени или ограбени, за да се направи нещо по въпроса, или трябва да има и убити".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай