Погребаха Ели, която бе блъсната на „Цариградско”

Майката на момиченцето още е в болница

Погребаха Ели, която бе блъсната на „Цариградско”  | StandartNews.com

Перник. Днес в града на миньорите погребаха 6-годишната Ели Михайлова, която бе една от 12-те жертви на пиян таксиметров шофьор, който помете с таксито си спирка на бул. „Цариградско шосе". Тежката катастрофа стана на 10 юли в столицата, тогава едно младо момиче почина на място, а други блъснати бяха приети в болница с тежки травми и наранявания.

В 10 часа семейство, роднини, близки и приятели изпратиха момиченцето в последния й път. Бащата на Ели, нейното братче, баба й и други близки бяха до белия ковчег на детенцето. Майката на покойното момиче, която бе приета в болница след кървавата катастрофа, не можа да присъства на гробищата. Тя все още се възстановява от травмите си в болница „Св. Анна".

Лекари от "Токуда", които са колеги на бащата на починалата Ели, също присъстваха на погребението. Заместник- кметът на Перник Илинка Никифорова, директорът на болница в Перник д-р Вяра Церовска, както и колеги на майката на малката Лени от Дневен център за деца с увреждания "Добро сърце", също бяха на гробищата.

Опелото бе доста драматично за всички присъстващи, дори отец Борис, който водеше службата, се разплака за загубата на детето. Две жени припаднаха и лекарите, които бяха на погребението, им оказаха първа помощ.

В такива моменти каквото и да бъде казано, е малко, за да утеши болката на семейството на Ели, обясниха присъстващи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай