Такси помете спирка на „Цариградско”

12 души пострадаха, дете е в тежко състояние в Окръжна

Такси помете спирка на „Цариградско” | StandartNews.com

София.Такси помете спирка на градския транспорт в столицата близо до The Mall на Цариградско шосе. 12 души са ранени, дете на 6 години и млада жена са в тежко състояние в реанимацията на Окръжна болница, а друг мъж също е бил откаран в лечебното заведение.

По всяка вероятност причина за тежката катастрофа е спукана гума на таксиметровата кола. Не се изключва и версията друга кола да е засякла таксито и така шофьорът да е изгубил контрол,

Инцидентът е станал около 20.30 часа. Заради катастрофата бе спряно и шествието по "Цариградско шосе". 

Според очевидци шофьорът е летял с над 100 км/ч.

20-годишно момиче е в клинична смърт след касапницата, предаде бТВ. Тя и 6-годишно момиченце са сред най-тежко пострадалите от катастрофата. Те са в реанимацията на болница "Света Анна" и са на апаратна вентилация. Още един възрастен е с опасност за живота, но засега няма подробности за неговото състояние.

Около 22.15 ч. стана ясно, че три жени и двама мъжа са приети в Пирогов след инцидента.

Жените са на възраст между 28 и 43 години. Най-тежко е състоянието на 27-годишен мъж, който е със счупен таз и има съмнения за кръв в корема. Една от жените е с контузия на дясната китка и десния глезен. Друга жена е с оплаквания за болки в ходилата и в момента й се правят снимки. Третата жена е с рана на главата, в момента я шият. На всички пациенти все още се правят изследвания.

Шофьорът на таксито беше прибран от полицаите. Според някои мъжът бил в шок след катастрофата и не могъл да обясни как и защо се е стигнало до инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай