Почина един от работниците от аварията в "Лукойл Нефтохим"

Почина един от работниците от аварията в "Лукойл Нефтохим" | StandartNews.com

Варна. 51-годишният бургазлия Валентин Стоянов, който получи жестоки изгаряния при инцидента в нефтената рафинерия издъхна във варненската болница. Работникът е починал навръх Коледа, след като лекарите се бориха повече от десет дни за живота му. От тежките изгаряния Валентин е развил необратими инфекции. Пораженията по тялото му бяха над 45 %.

Инцидентът в бургаската рафинерия, при който пострадаха четирима работници стана на 13 декември. Всички пострадали са служители на частната фирма ПМУ, наета да извърши демонтаж на нефункциониращи елкабели. По време на работата работниците срязали по грешка силов кабел, вследствие на което се е образувала волтова дъга, установи проверката.

След смъртта на Валентин Стоянов в бургаската Окръжна прокуратура е образувано дело по чл. 123 от НК за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие. Към момента разследването се води срещу неизвестен извършител.

В клиниката по изгаряния във Варна продължава да се лекува вторият тежко пострадал работник Стоян Тодоров. Според лекарите няма опасност за живота му. Другите двама, които получиха по 5% изгаряния -Костадин Костадинов и Добромир Костадинов вече са изписани от болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай