Петък,

Почерпените преподаватели дават обяснения пред ръководството

От: Администратор -
Почерпените преподаватели дават обяснения пред ръководството
A
A
A

София. Двамата преподаватели от Историческия факултет на СУ, които бяха заснети да употребяват алкохол в работно време, вече са дали писмени обяснения, става ясно от официално становище на ректорското ръководство на Софийския университет. Днес деканското ръководство на Историческия факултет ще обсъди писмените обяснения и ще направи своите предложения за наказания.

Видеото бе разпространено от представители на протестната група "Ранобудните студенти" и подбуди спорове между полярни мнения в социалните мрежи. От една страна са тези, които искат всички правила да се спазват, нарушителите да бъдат разобличавани и преподавателите да се придържат към ролята си на личности за пример на студентите и обществото. От друга страна публичното изобличаване чрез клип в интернет не направи добро впечатление на голяма част от протестиращите срещу правителството, според които докладването, засрамването и четенето на морал са прийоми на системата, срещу която се борят протестите и самите "Ранобудни студенти". 

Тази теза присъства и в становището на ректорското ръководство на университета, което категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти. "Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят. Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция", завършва становището.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички