Побой над психично болен пациент в Пловдив

Побой над психично болен пациент в Пловдив | StandartNews.com

В пловдивския психодиспансер е пребит възрастен пациент. 61-годишният Асан Бекиров е приет за лечение преди една седмица, а следите от побоя са открити от жена му и дъщеря му още на първото свиждане. Той е бил настанен в мъжкото отделение на психиатрията, като е лекуван от деменция.

Роднините на възрастния мъж поискали обяснение от персонала на болницата, но от там им обяснили, че това е нещо нормално.

„Попитахме защо е в това състояние, те казаха да не се притесняваме. Той не бил пребит, бил ударен леко", разказва дъщерята на Асан Еми в сутрешния блок на bTV. По думите на семейството му този инцидент със сигурност се е случил на територията на психиатрията, защото достъпът е ограничен, пациентите са заключени и не могат да излизат.

Асан Бекиров е изписан по желание на семейството му, но от болницата първоначално отказали. „Като казах, че искам да го прибера у дома, сестрата ми каза, че тук не е концерт по желание и не мога да го изписвам. Отказаха ми документи, отказаха ми лекарства", обяснява Еми.

От болницата отказват коментар дали е имало подобни случаи и преди. Управителят на психодиспансера д-р Господинова е разпоредила проверка. Все още не е ясно кой е извършител на побоя, но от ръководството планират да сложат видео камери в най-скоро време, за да се следи за подобни инциденти.

Роднините на Асан Бекиров няма да завеждат дело, но ще заведат психично болния мъж в съдебна медицина, за да му бъде извадено медицинско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай