По нов маршрут към Рилския манастир заради ремонт

По нов маршрут към Рилския манастир заради ремонт | StandartNews.com

По обходен маршрут ще се пътува от Автомагистрала "Струма" към Рилския манастир до края на септември, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура". От 7 септември започна подобряване на организацията на движението при кръстовището за кочериновското село Бараково на пътя Е-79 между София и Благоевград и то е изцяло затворено за движение в двете посоки. Целта е повишаване безопасността на движение и пропускателната способност. До края на септември съществуващото четириклонно кръстовище ще се оформи като кръгово.

Пътуващите в посока Кулата - Благоевград – София трябва да използват директното трасе на АМ „Струма" от пътен възел „Благоевград". Шофьорите по направлението София - Благоевград - Кулата използват директното трасе на АМ „Струма".
Пътуващите по АМ „Струма" за Кочериново, Бараково и Рилски манастир ще преминават по указан обходен маршрут:

В случай, че " в посока София – Благоевград е пропуснат пътния възел „Бобошево" може да се използва пътната връзка на п. в. Кочериново в посока Дупница по пътя за Кочериново и Рилския манастир.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация, предупреждават от АПИ.

Предвижда се ремонтните дейности при кръстовището за село Бараково да приключат до края на септември. Те ще бъдат изпълнени по програмата за текущ ремонт и поддържане и със средства от бюджета на АПИ.

Индикативната стойност на ремонтните дейности е около 300 хил. лв. от програмата за текущ ремонт и поддържане и бюджета на АПИ. Те са възложени на ДЗЗД „Пътно поддържане 2010", с което АПИ има 4-годишен договор за текущо поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай