Плюшена играчка и цветя на лобното място на Симона

Плюшена играчка и цветя на лобното място на Симона | StandartNews.com

Плюшена играчка и няколко стръка цветя се появиха в събота на мястото където бе убита 15-годишната Симона. Оказа се, че това е точно на стълбите при влизане във входа на Гимназията по икономика в Сливен. В петък вечерта цветя нямаше, защото мястото бе оградено от полиция и граждани не бяха допускани. В събота училището не работи, но ученици идваха да се поклонят и да оставят цветя. Репортер на "Стандарт" видя и останките от кръвта на деветокласничката. Някой старателно се бе постарал да измие кървавото петно, но въпреки това следи има и те са видими.

Симона формално живее във вила в село Сотиря, което е близо до Сливен. По-голямата част от деня обаче тя прекарва в квартал "Сини камъни", където се намира училището й и където живее майката на нейния доведен баща. Именно при баба Таня момичето е прекарвало голяма част от времето си след училище. По-късно след като майка й Валя свършвала работа, тя минавала да я вземе. В събота Таня категорично отказваше да даде информация за нейните отношения с детето и семейството.

Сливен говори преди всичко за педагогическия съветник на икономическата гимназия Стефка Султанова. 40-годишната психоложка рискува живота си, за да спаси своята ученичка. На всичкото отгоре се разбра, че Султанова е успяла сама да се качи на колата си и да стигне до бърза помощ. Тя е била прободена с нож от убиеца Димитър докато държала в ръцете си умиращата Симона.

Все още не е ясна ролята на охранителите в гимназията, които очевидно са били наблизо. Минути преди инцидента те не са допуснали Димитър да влезе в училището. По време на кървавата драма обаче няма данни някой от гардовете да е проявил активност за спасяване на детето или учителката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай