Плутон става ретрограден. Кои зодии ще мъчи най-много

Пътят на планетата назад ще продължи 5 месеца

Плутон става ретрограден. Кои зодии ще мъчи най-много | StandartNews.com

Готови ли сте за ретроградния сезон? Защото мъничката, но могъща планета Плутон е на път да ни отведе на космическа разходка през нашите емоции.

Ретроградният Плутон през 2023 г. започва на 1 май и ще продължи до 10 октомври, давайки ни цели пет месеца, за да прегледаме част от подсъзнателната работа, която сме вършили през последната година.

Плутон е най-отдалечената планета от Земята, така че ефектите от неговото обратно въртене са склонни да ни влияят на колективно ниво. Но да знаем как ретроградният Плутон ще повлияе лично на всеки зодиакален знак е важно, тъй като тази мощна планета може да ни помогне да надникнем по-дълбоко в нашите умове и сърца.

Ретроградността на Плутон не бива да се превръща в повод за паника, но това не означава, че този период няма да бъде от особено значение. Като планета, която управлява дълбочината, алхимията и всички подземни неща в природата, голяма част от работата на Плутон в астрологията се извършва под повърхността - което означава, че неговите ретроградни периоди като цяло не са толкова външно разрушителни за нашето ежедневие. Транзитите на Плутон обаче все пак могат да имат мощен ефект върху нашата реалност, като бавно и деликатно пренастройват нашия вътрешен свят и обществото като цяло. Ретроградният Плутон работи тихо, на заден план, за да обнови и пренасочи всичко, което се случва на Земята. 

Плутон наскоро влезе в знака на Водолей за първи път от повече от 200 години и активира критичния първи градус на този въздушен знак от 23 март, тихо въвеждайки нова ера на трансформация. Но точно както магията на Плутон отнема време, за да се материализира, така ще се случи и с пълното му преминаване във Водолей, защото планетата се връща обратно към земния Козирог на 11 юни. Плутон прекара последните 15 години в Козирог и този ретрограден цикъл ще гарантира, че наистина сме научили нашите уроци и сме готови да започнем да реализираме новото си Аз. 

Плутон ще напусне знака на Козирога в края на 2024 г. По време на тази ретроградност Плутон ще бъде в тесен квадрат със Северния и Южния възел на съдбата – аспект, който достига своя връх на 28 юли, но оцветява целия транзит. Това ще катализира колективно преживяване на израстване, предизвиквайки ни да преодолеем основаните на страх ограничения в индивидуален и социален смисъл. Плутон също ще продължи да се хармонизира с духовния Нептун през цялата тази ретроградност, напомняйки ни, че можем да се доверим на нашите интуитивни сетива.

Плутон също така ще прави някои други важни планетарни връзки през своята ретроградност тази година. Обратното въртене ще започне с тристранен квадрат, включващ прекалено обичащия Юпитер и горещия Марс. Тази тристранна космическа връзка засилва амбицията и желанието за изобилие, но може да ни накара да прекалим в стремежа си към успех. 

През юли и Меркурий, и Слънцето ще се изправят пред ретроградния Плутон, разкривайки скрита информация. Но докато достигнем последните седмици на ретроградността в края на септември и октомври, тези две небесни тела ще бъдат в хармония с Плутон, внасяйки яснота относно кризите на идентичността, които са били повод за драма в месеците преди това.

Нека се потопим направо в сърцето на ретроградния Плутон. Ето как ретроградното движение на планетата ще повлияе вашия зодиакален знак:

Овен

Това да се обградите с правилните хора бавно започва да се превръща в по-голям фокус в живота ви/ Но ако искате да изградите силна система за подкрепа около вашите надежди и мечти, важно е да знаете точно какво послание искате да изпратите към света. Тази ретроградност иска да се свържете с вътрешния си авторитет и да започнете да използвате лидерските си качества по още по-автентичен начин. Ако анализирате несигурностите си, ще получите прозрението, от което се нуждаете, за да се издигнете направо до върха.

Телец

Наскоро навлязохте в период на огромна промяна, що се отнася до кариерата ви и обществения ви имидж като цяло, Телци. Но преди да можете наистина да изградите траен успех чрез работа, трябва да знаете точно какво представлявате. Този ретрограден цикъл на Плутон ви кара да се задълбочите в личната ви система от вярвания и да разрушите всички догми, които биха могли да замъглят вашата перспектива или да ограничат вашия потенциал. Прекарахте последните години в пренастройване на вашия морален компас и прекрояване на философиите, според които живеете и следващите месеци носят още една възможност да изясните основните си принципи. Ако трябва да промените някои парадигми, за да отворите мирогледа си, сега е моментът.

Близнаци

Готови сте да започнете да унищожавате ограничаващите ви вярвания и да разширявате хоризонтите си, Близнаци. През първия месец на ретрограден Плутон този вид умствено и духовно израстване е в ума ви. Но през следващите четири месеца ще се отправите на по-емоционално и интроспективно пътуване. Отстоявате ли твърдо своите граници и защитавате ли енергийното си поле? Какви невидими сили може да ви възпират да израснете? Сега е време да анализирате някои от скритите си страхове или срам под повърхността, които може да ви тежат. Разплетете възлите и се освободете от тези тежести, за да можете да разперите криле и да полетите.

Рак

Изграждането на дълбоко ниво на откритост и доверие в отношенията е огромна задача за вас, Раци - тъй като духът на вашия воден знак жадува за емоционална близост и връзка. Прекарайте следващите месеци в преоценка на динамиката на силите във вашите връзки с околните и внасяне на промени, където е необходимо. Трябва ли да поставите повече граници или да прощавате повече? Вместо да погребвате чувства на неудовлетвореност или ревност, накарайте се да ги изкарате на повърхността и да ги обсъдите под някаква форма. Този вид честност ще проправи пътя за по-малко негодувание, повече интимност и много по-здрави връзки като цяло.

Лъв

Плутон започва да влияе върху основите на вашите взаимоотношения, подтиквайки към дълбока преоценка на това, с което искате да се ангажирате. Но тази ретроградност е напомняне, че да обичаш себе си на първо място е ключът към способността да се проявиш в най-добрата си форма за някой друг. Трудно е да се посветиш на партньорство – независимо дали е романтично, платонично или професионално – освен ако не се грижиш за собствените си потребности и не даваш приоритет на здравето си. Любовта към себе си е в детайлите, така че прекарайте следващите месеци в преоценка на малките неща, които се нуждаят от поддръжка в ежедневието ви. Натрупването на някои привидно дребни навици може да не е толкова безобидно, колкото си мислите, така че се уверете, че вашите са в съответствие с истинските ви цели.

Дева

Плутон е започнал да разпалва дълбоко и съживено желание да подредите живота си и да бъдете от по-голяма полза на света около вас, Деви. Ще осъзнаете, че все още имате дълбок глад за засищане в сферата на вашите страсти. Време е да запалите отново вътрешния си огън, независимо дали чрез преразглеждане на романтичния ви живот или чрез вдъхновяващо хоби. Само работа и никаква игра ще накарат дори отговорен и земен знак като вас да скучае, а удоволствието винаги си заслужава. Съсредоточете се върху повторното свързване с автентично себеизразяване и простите радости. Трябва да продължите да стимулирате творческата си страна, за да запазите инерцията за всичките ви други начинания.

Везни

Готови сте да започнете да отваряте сърцето си за повече страст и удоволствие, Везни. Но за да се отдадете на вдъхновението и магията, имате нужда от здрава като скала основа. Вашата предпазна мрежа се е трансформирала напълно през последните години – и макар да може да е страшно да се справите с това чувство на несигурност, то ви направи по-силни, отколкото някога сте смятали за възможно. Но сега е време да приключите с това тежко пътуване и да създадете повече пространство за безгрижие и любов. Помирете се с недоволството, което таите, спомените, които все още ви преследват, и емоционалните наравности, които трябва да бъдат изгладени, за да намерите опората си.

Скорпион

С магията на вашия космически съуправител Плутон на ваша страна, вие започвате да разкривате силата си да излекувате вътрешното си дете и да прекроите света си. Но за да извършите тази дълбока лична трансформация, Скорпиони, трябва да се уверите, че стоите твърдо зад вашата вътрешна истина. Ретроградният Плутон ще ви накара да преразглеждате предизвикателни разговори и ситуации, в които може да не сте изразили себе си по най-автентичния начин. Сега имате възможност да се чувствате още по-комфортно да изказвате мнението си и да изразявате идеите си. Запомнете: вашите думи и вашето присъствие носят толкова много сила.

Стрелец

Започвате да разбирате колко голяма тежест могат да носят думите ви, Стрелци, и усъвършенстването на истинския ви глас става по-важно начинание от всякога. Но преди да разголите душата си, като изкажете най-екзистенциалните си мисли пред хората около вас, този ретрограден Плутон иска да се увери, че ви е удобно да споделите своята истина. Използвайте следващите месеци, за да преоцените кое всъщност е значимо за вас и кое е просто суета и излишен шум. Сега е вашият шанс да спрете да губите ценна енергия и ресурси за неща, които нямат особено значение.

Козирог

Плутон напуска вашия знак за първи път от почти 15 години, Козирози, но тази мощна планета все още не е приключила с вас. Вашата дългосрочна космическа трансформация продължава по време на тази ретроградност, тъй като Плутон ще се завърти обратно във вашия първи дом на Аз-а и ще ви помоли да продължите да изразявате вашата уникална идентичност. Помислете за човека, в който сте се превърнали, и се съсредоточете върху изчистването на всички неавтентични аспекти от вашата личност. Може да е страшно да разкриеш истинската си същност, но този вид смелост и сила са необходими за израстването ти. Накарайте се да продължите с тази метаморфоза.

Водолей

През март Плутон навлезе във вашия знак за първи път в живота ви! Това катализира пълна промяна на идентичността, която ще отнеме две десетилетия, за да се разгърне напълно. Но тази ретроградност е напомняне, че все още трябва да свършите малко вътрешна работа, преди да можете да разперите криле като феникс и да се възродите от пепелта на миналото си. Свържете се отново с естественото чувство за интуиция, което сте усъвършенствали през последните години, и се вслушвайте в ритъма на вътрешното си Аз, вместо да бъдете пометени от приливите и отливите на външния свят. Не се страхувайте да се изправите срещу тъмнината и да изследвате сенките. След като се изправите лице в лице с тези скрити страхове, те ще започнат да губят част от силата си.

Риби

Плутон ви подготвя да се гмурнете в най-дълбоките дебри на вашето подсъзнание сега, Риби. Но ще бъде много по-лесно да се впуснете в това самотно пътуване навътре, ако знаете, че сте подкрепени от външна общност. По време на тази ретроградност ще бъдете предизвикани да се отдръпнете от пашкула на личната си гледна точка и да преоцените съществуването си от по-обективна гледна точка. Вие сте част от по-голяма социална и духовна екосистема и е важно да поддържате силна връзка с нея, докато прекосявате далечните ъгли на психиката си. Не изпускайте от поглед мястото си в колектива.

/Edna.bg/

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай