Плевнелиев: Заветите на опълченците са живи

Плевнелиев: Заветите на опълченците са живи | StandartNews.com

Почитаме подвига на българските опълченци и на героите от Шипка, защото проляха кръвта си за идеал, който следваме и днес. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в събота в словото си по повод 137-годишнината от Шипченската епопея.

"Стотиците хиляди българи, идващи година след година от четирите краища на родината, с деца и внуци, обкичени с националния трибагреник, са ярко доказателство, че и днес заветите на опълченците са живи. Че и за нас оскърбление би било да се пояснява и обяснява какво е значението на този най-висок връх в историята на свободна България", подчерта президентът.

В Габрово държавният глава се срещна с кмета на града Таня Христова. Приоритетите за развитие и проблемите на общината, причинени от наводненията, състоянието на инфраструктурата и изпълнението на европейските проекти бяха сред темите, обсъдени на срещата. Посещението на Росен Плевнелиев в Габрово започна от централната църква "Успение на Пресвета Богородица", където той запали свещ. След това президентът разгледа Интерактивния музей на габровската индустрия. Държавният глава бе придружен от служебния министър на културата Мартин Иванов и евродепутата Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай