Плевнелиев ще обсъжда съдебната система с гражданите

Плевнелиев ще обсъжда съдебната система с гражданите | StandartNews.com

София. Втората публична дискусия от серията дебати "Диалог с гражданите" под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се състои в сряда в София. Темата на втората дискусия е "Ефективна и справедлива съдебна система", съобщиха от прессекретариата на президента.

Президентът планира да даде начало на три дебата по модела на гражданския диалог, който беше проведен през юли в София от вицепрезидента на Европейската комисия Вивиан Рединг.

Първият беше на 17 септември и беше посветен на решенията за нормалното функциониране на пазарната икономика. В дискусията тогава участваха повече от 200 граждани, представители на институциите и на неправителствения сектор. Третият форум се очаква да бъде за медиите.

Дискусията има за цел да предостави възможност на българските граждани да изразят свои мнения, позиции и предложения за постигането на по-добре функционираща съдебна система в България, посочват от прессекретариата.

Дебатите, които ще започнат в 14 часа в Централния вонен клуб в София, ще бъдат предавани пряко по БНТ и излъчвани на страницата на президента www.president.bg.

Поради ограничения капацитет на залата в Централния военен клуб, до пряко участие във форума ще бъдат допуснати единствено регистриралите се участници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай