Плевнелиев със съболезнователно писмо за Мюнхен

Плевнелиев със съболезнователно писмо за Мюнхен | StandartNews.com

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Федерална република Германия Йоахим Гаук по повод нападението в Мюнхен, при което загинаха невинни германски граждани, а други бяха ранени. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„С дълбока тъга и възмущение посрещнах новината за стрелбата в Мюнхен, при която бяха убити невинни граждани и много бяха ранени. Този варварски акт на насилие в сърцето на Бавария е потресаващо посегателство срещу ценностите, които изповядваме и има за цел да всели страх и да промени нашия начин на живот", заявява в писмото си българският държавен глава.

„Убеден съм, че само с единни и решителни усилия можем да преодолеем страха и да се справим със заплахите, насочени към фундаментите на нашите европейски общества - демокрацията, мира, върховенството на закона и човешките права. Вярвам, че извършителите на това кърваво деяние ще бъдат открити възможно най-скоро и ще понесат цялата строгост на закона", се казва още в писмото на президента Росен Плевнелиев до президента Йоахим Гаук. Българският държавен глава поднася искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелава бързо възстановяване на пострадалите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай