Пижо и Пенда на кон за 1 март

Фермери броят стотачка за овца в бяло и червено

Пижо и Пенда на кон за 1 март | StandartNews.com

Пижо и Пенда на кон са хит на сергиите за мартеници. Търсят се, защото 2014-а е година на коня, обясниха столични търговци пред "Стандарт". "Синът ми иска мартеница с жребче, обиколих всички сергии, но няма", оплака се майка на тригодишно момченце.

 

Врачани пък няма да бъдат разочаровани, ако не намерят украшения с кон. Овца в почти реални размери и истинско вълнено руно е най-скъпата мартеница в града. Ритуалният сувенир струва 100 лева, колкото е цената и на един жив екземпляр. Майсторката на униката твърди, че вече е похарчила няколко бройки. Изкупили ги за дарове на фермери и земеделски шефове.

 

На файтон ще пристигне Баба Марта във Велико Търново днес. Тя ще бъде придружена от внучката си Мартенка. Над 50 града в Европа ще закичат мартеници в подкрепа на кандидатурата на болярите за Европейска столица на културата. Големи мартеници ще сложат в Габрово, Дряново и всички общини от региона, които подкрепят Търново за най-престижния приз за култура на Стария континент. В Дебелец ще посрещат Баба Марта с рибно меню. Популярният Боби Шоу ще води втория празник на рибата навръх 1 март.

 

Мартеница с дължина от 710 метра пък изплетоха децата от СОУ "Христо Ясенов" в Етрополе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай