Пит и Джоли наелектризираха Лондон

Отново бяха център на внимание на наградите БАФТА

Пит и Джоли наелектризираха Лондон  | StandartNews.com

Принц Уилям, Брад Пит и Анджелина Джоли наелектризираха на макс светската суматоха на наградите БАФТА, които бяха раздадени в Кралската опера в Лондон.

 


Изненадващо за всички една от най-одумваните холивудски двойки се появи на церемонията. Джоли и Пит пристигнаха в почти еднакви смокинги. Анджелина, която обикновено приковава вниманието със зашеметяваща рокля, беше в черен панталон тип цигара, бяла риза с разкопчано деколте и черен блейзър. Гримът й беше класика - опушени сенки за очи, които стояха перфектно на свежарския й тен. Брад отпразнува наградата за най-добър филм за "12 години в робство", на която той е съпродуцент.

 


Херцогът на Кеймбридж дойде на церемонията без съпругата си Катрин, но пък беше посрещнат на крака от цялата вип публика. Неговата роля в шоуто беше да удостои актрисата Хелън Мирън с почетното членство на БАФТА - най-високото отличие, присъждано от Британската академия. Сред предишните носители са Чарли Чаплин, Алфред Хичкок, Стивън Спилбърг, Шон Конъри, Елизабет Тейлър, Джули Кристи, Ванеса Редгрейв, Кристофър Лий, Мартин Скорсезе, Алън Паркър.

 


Представяйки легендарната Мирън, Уилям вмъкна сладка шега в речта си: "Невероятно талантлива актриса, която вероятно трябва да нарека "бабче" заради ролята на Елизабет II в "Кралицата", за която тя получи "Оскар". "Искаше ми се да имам кърпичка в чантата, за да му избърша лицето. Много е симпатичен и сладък", отвърна Мирън на шегата на принца.

 


Джереми Айрънс, който излезе на сцената с принца, пък сподели: "Невъзможно е човек да пренебрегне Хелън. Всичко, което тя е правила, е било стойностно, сериозно и имайки предвид за кого става въпрос - секси. Номинирана е 11 пъти за наградите БАФТА и е спечелила четири отличия - една истинска дама, заслужаваща почетното членство".
Наградата за режисура отиде при Алфонсо Гуарон за "Гравитация", който стана и най-добър британски филм, тъй като е сниман предимно в Англия. Най-добра актриса очаквано стана Кейт Бланшет за "Син жасмин", а при мъжете триумфира Чиуетел Еджиофор за "12 години в робство". БАФТА за поддържащи роли отидоха при Дженифър Лоурънс за "Американска схема" и Бакдар Абди за "Капитан Филипс". Най-добър чуждоезичен филм е "Великата красота" на Паоло Сорентино. Приз за оригинален сценарий взе Дейвид О. Ръсел за "Американска схема", а за адаптиран отличиха Стив Коган и Джеф Поуп за "Филомена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай