Пиков трафик по пътища и гари

Пиков трафик по пътища и гари | StandartNews.com

В първия почивен ден на Коледните празници хиляди хора потеглиха на път. Днес е пикът в трафика по пътищата, на гари и автогари.

От рано сутринта на Централната автогара в София е изключително натоварена и изпълнена с хора. Постоянно се пълнят автобуси, които тръгват за своите дестинации през десетина минути.

За да не остане някой, който да пропусне празника с близките си от централната автогара са осигурили допълнителни 110 автобуса. От там уверяват, че ще създадат организация да извозят всички, макар и в някои случаи да се налага на пътници да изчакат следващ автобус, който тръгва няколко часа по-късно, пише бТВ.

Прогнозата на превозвачите е, че пикът на пътуванията ще бъде днес по обяд се сбъднаха.

Хората пътуват в последния момент. Всяка година е така, а днес най-много пътуват за Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен.

Заради повечето пътници БДЖ осигурява 20 000 допълнителни места във влаковете за празниците.

На магистрала Струма има изключително гъста мъгла. Ако автомобилът ви разполага с фарове за мъгла, не ги забравяйте. Трафикът е интензивен, но обичаен като за първия почивен ден. Хората, които пътуват за Гърция, трябва да знаят, че могат да очакват евентуални затруднения, тъй като от гръцка страна работят само две трасета, заради ремонта на кантар.

За облекчаване на засиления трафик към Владая днес от 08.00 до 14.00 часа има две ленти за движение в посока София – Перник. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Люлин". На 27 декември, когато се очаква много хора да се завръщат към София, облекчението ще е в обратна посока. Същия ден тировете ще бъдат спирани от 14.00 до 20.00 часа.

„Основната ни цел ще е спазване на контролиране на движението, а също така и подпомагане при образуване на задръствания. Съответно при констатиране на нарушения ще бъдем безкомпромисни. Основно апелирам водачите да спазват ограниченията както на скоростта, така и на изпреварването въведени с пътни знаци и пътна маркировка, тъй като в резултат на тези причини стават едни от най-тежките пътно-транспортни произшествия. Да тръгват винаги отпочинали на път, да не се разсейват от компанията в автомобила. Автомобилът да е подготвен за зимни условия и цялото внимание да е насочено към управлението на автомобила", съветва началникът на КАТ – Благоевград Димо Чобанов.

Милион и двеста хиляди българи ще пътуват в страната и чужбина за Коледа и Нова Година. Според туристическия бранш около 340 000 българи ще посрещнат Рождество Христово с близки, роднини и приятели в курортите и хотелите у нас.

Повече ще бъдат туристите за Новогодишните празници - над 360 000. 240 000 българи са избрали чужбина.

А около 110 00 чужденци ще посетят страната ни за Коледно-новогодишните празници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай