Пет коли се нанизаха една в друга в Кресненското дефиле

Пет коли се нанизаха една в друга в Кресненското дефиле | StandartNews.com

Кресна. Въпреки апелите на полицията за внимателно шофиране в Кресненското дефиле заради мокрото шосе и падащите камъни, точно там стана верижна катастрофа. Пет леки автомобила се нанизиха един в друг като на конвейер. Пътният инцидент стана към 13,00 часа в сряда на главен път Е-79.

„Причините за ПТП-то са несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Докладваха ми, че всички катастрофирали коли са пътували в една посока. Ранена е само една гръцка гражданка, за която има съмнения, че е със счупен шиен прешлен", каза директорът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов. Гъркинята е транспортирана в Спешно – приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Правят й се изследвания и прегледи. „Пациентката е контактна. Чакаме снимката, за да сме сигурни дали има счупване или пукване на прешлен на шията. Тя е категорична, че няма да остане за лечение при нас", уточниха от пресцентъра на здравното заведение.

Екипи на полицията са на мястото на инцидента. За близо 40 минути движението и в двете посоки бе блокирано заради катастрофата. В 14,00 часа започна периодично пропускане на леки коли само в едната лента за движение, за да може следствените органи да направят оглед. По-късно главен път Е-79 бе разчистен и движението бе нормализирино и за леки, и за товарни автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай