Песимизмът си отива, готови сме да харчим

Песимизмът си отива, готови сме да харчим | StandartNews.com

През април доверието на потребителите се покачва спрямо равнището си от януари, като това е по-силно изразено при жителите на селата, отколкото при населението в градовете.

Мненията на потребителите за развитието на общата икономическа ситуация в страната през последните 12 месеца, както и очакванията им за следващите 12 месеца са по-малко песимистични спрямо предходната анкета. По-малко негативни са и оценките и очакванията на хората относно промените във финансовото състояние на техните домакинства. Наред с това намаляват очакванията за инфлация през следващите 12 месеца. По отношение на безработицата обаче прогнозите са малко по-негативни.

През април по-голямата част от потребителите оценяват икономическата ситуация в страната като неблагоприятна за спестяване, въпреки че техният относителен дял намалява в сравнение с предходното наблюдение. Наред с това последната анкета регистрира по-позитивна нагласа в намеренията на хората за извършването на разходи за "подобрения на дома" през следващите 12 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай