Перфектното смути е с повече цитруси

Тайната е в по-малкото въглехидрати

Перфектното смути е с повече цитруси | StandartNews.com

Смутито вече е любима закуска на милиони души по целия свят. Но тези плодови напитки също могат да бъдат нездравословни заради въглехидратите и плодовата захар, която съдържат. Но с подходящите съставки можем да избегнем това. Как да стане? Като наблягаме на повече зеленина, а и разбира си, като познаваме съставките на плодовете.

Бананът, ананасът, крушите и черешите имат високо съдържание на въглехидрати, докато прасковите, кивитата и цитрусовите плодове не толкова.

Кейл с ягода

http://elenaterzieva.com/uploads//posts/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE_%D1%81%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B81.jpg

Ако се опитвате да намалите въглехидратите, зеленото смути е особено подходящо за вас. Смесете 2-3 стръка кейл/манголд/спанак/магданоз/листа от моркови или др. зеленилки, чаша прясно изцеден сок от портокал, ягоди, половин банан и охладено бадемово мляко. Ако искате да ви е по-сладко, добавете малко мед.

Круши и бадемово масло

https://static.framar.bg/thumbs/13/recepies/detoxikirashto-smuti-ot-krusha-spanak-i-matcha.jpg

Смутито с бадемово масло, канела, карамфил, круша и джинджифил на прах, е идеалното начало на една свежа февруарска утрин. И макар крушите да имат по-високо съдържание на въглехидрати от повечето плодове, а бадемовото масло да съдържа някои наситени мазнини, те са страхотен източник на протеини, което е от съществено значение за здравословното хранене.

Червен портокал и спанак

http://www.missbloom.bg/files/2017/12/smuti-3.jpg

Това смути с червен портокал, спанак, бадеми, банан, мляко и кисело мляко е страхотна закуска за тези от вас, които имат хормонален дисбаланс. Освен това помага при ПМС, спазми и други проблеми със стомаха. Всяка съставка дава на организма основните хранителни вещества, които му трябват, за да поддържа балансирана ендокринна система. Въпреки че бананите са с високо съдържание на въглехидрати, те осигуряват калий, който подпомага добрата функция на мускулите, хидратират тялото, докато киселото мляко осигурява пробиотици и калций, а спанакът е източник на желязо.

Боровинки с кисело мляко

https://www.kulinarium.bg/media/1797/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B8-%D1%81-%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%BE.jpg

Тази страхотна смес е подходяща, ако имате забавен метаболизъм. Смесете боровинки, бадеми, банани, лимони и кисело мляко. Снабден със здравословен протеин и фибри, това е идеалният начин да събудите храносмилателната си система сутрин, без да се налага да правите сложна закуска с яйца.

Ананас за енергия

https://woman.bg/static/uploads/news/201404/big/00031961.jpg

Тази рецепта е една страхотна алтернатива на сутрешното кафе или зелен чай, които обикновено пием, за да се събудим. За да го получите, смесете неподсладено бадемово мляко, бейби кейл, бадемово масло, ананас и банан. Можете също така да добавите и спирулина, която действа перфектно на организма, ако има нужда от детоксикация на тежки метали от тялото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай