Перфектният часовник? Как да го откриете в 10-стъпки

Направете си списък с функционалните и особеностите на часовника

Перфектният часовник? Как да го откриете в 10-стъпки | StandartNews.com

Ако някога сте се чудили как да направите избор на часовник, за който да не съжалявате в последствие, то днес ще Ви запознаем с десетте стъпки, които трябва да следвате. Нашият план ще Ви помогне да откриете бижуто, което ще прилегне идеално на китката Ви. И започваме:

1. Направете си списък с функционалните и особеностите на часовника, който търсите. Приоритизирайте ги, като обмислите внимателно кои функции реално ще ползвате и кои са излишни. Например:

  • Дали ще плувате с него или ще го сваляте преди душ?
  • Дали искате да има луминесцентно покритие на циферблата, за да свети в тъмното?
  • Дали реално Ви трябва хронограф или тахометър?
  • Дали търсите елегантно излъчване или Ви трябва за ежедневно носене?
  • Дали кожената каишка е по-удобна каишка или предпочитате масивна метална верижка, която има по-дълъг живот?

Ако решите да закупите марков часовник от онлайн магазин, сравнете цената с други конкурентни магазини. По-големите е-магазини имат специализирани филтри при търсене, чрез които можете да зададете вашите критерии.

2. Проверете рейтинга на търговеца, от който искате да направите покупката. Вижте отзивите на бизнеса в интернет, мненията на техни клиенти по форуми. Особено важна е надеждността на гаранционния сервиз. Попитайте за възможностите за получаване на допълнителна отстъпка от цената.

3. Определете бюджета си. Решете дали искате среден клас часовник Daniel Wellington & Skagen или се целите в по-висок клас като часовниците Emporio Armani & Hugo Boss. Колкото повече време отделяте за търсене и проучване, толкова по-доволни ще сте накрая. Избягвайте импулсните покупки, защото може да пропуснете важни функционалности, които ще са от значение в бъдеще. Бъдете методични.

4. Ако е възможно, не купувайте определен часовник, само защото си мислите, че така ще впечатлите други хора. Хората винаги намират забележки, дори и в най-безупречния модел.  Научете се да отхвърляте критиките. Бъдете уверени в избора си. Единствено вашето мнение е от значение.

5. Всеки път, когато видите снимка на добър модел часовник, я запаметявайте в галерията си. Не се вглеждайте в „напудрени” снимки от  Instagram. Вместо това потърсете реални „потребителски” снимки на часовници по форуми и групи в социалните мрежи. Потърсете видеоревюта в Youtube, като напишете името на модела и ключова дума „Unboxing” или „Review”.

6. Направете всичко възможно да посочите две или три неща за часовника, които наистина ви карат да го харесвате. Бъдете конкретни - „Изглежда хубаво” не е достатъчно силен аргумент. След като определите специфичните особености, поради които ви допада, можете да търсите подобни часовници със същите качества.

7. Бъдете възможно най-задълбочени в търсенето си. Нищо не е по-лошо от това да закупите скъп часовник и след седмица да откриете друг модел, който да Ви харесва повече. Ако вече сте открили конкретен модел, регистрирайте се във специализирани форуми или FB групи, където да потърсите мнения и отзиви за плюсовете и минусите на модела. Попитайте и за сходни модели със същите характеристики.

8. Пробвайте преди да купите! Изпробвайте колкото се може повече модели. Часовниците определено могат да ви изненадат, когато бъдат поставени на китката. Ако видите часовник, който харесвате онлайн, намерете същия модел в местен магазин и го пробвайте. Ако не можете да намерите точно същия, намерете близък по размер и го пробвайте. Ако купувате онлайн без да сте го пробвали предварително, уверете се, че можете да върнете часовника без трудности в 14-дневен срок.

9. Когато пробвате часовници, обръщайте голямо внимание на това как ви карат да се чувствате. В идеалния случай един часовник ще ви “грабне от пръв поглед” измежду многото, които обмисляте. Ако няколко дена, след като сте излезли от магазина, го мислите - най-вероятно е точното попадение. Решението първо трябва да „узрее”.

10. След като вземете решение, тествайте го няколко дни (решението, а не часовникът). Действайте така, сякаш вече сте закупили часовника и търсенето ви е приключило. Всеки друг часовник, който си мислихте да купите, вече е извън обсега. Все още ли сте доволни от избора си?

Намирането на перфектния часовник може да бъде предизвикателство, но ловът е част от забавлението и правилният избор може да донесе удоволствие за години напред.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай