Пенчев прие да е модератор между премиера и студентите

Пенчев прие да е модератор между премиера и студентите | StandartNews.com

София. "Бих приел да съм модератор на среща между премиера и студентите", заяви в „Здравей, България" по НоваТВ омбудсманът на България Константин Пенчев. Министър-председателят Пламен Орешарски заяви в неделя пред Националното радио готовност да се срещне с окупаторите. Те от своя страна поставиха условия срещата да се проведе в Ректората, да се излъчва на живо, а модератор да е омбудсманът Константин Пенчев.

Във връзка с окупацията на Софийския университет, протестите и контрапротестите Пенчев заяви, че се въртим в една и съща схема.

„Когато някой протестира, при всички положения този протест създава неудобства за други хора", допълни той.

По думите му от "февруари ни се втълпява, че българският народ е тълпа от безделнци, а в същото време искаме да има гражданско общество, после казваме, че хората на протестите са купени". Според омбудсмана сме свидетели именно на формиране на гражданско общество.

Във връзка с орязването на бюджета на институцията, която Пенчев ръководи, омбудсманът припомни, че той беше увеличен миналата година с 300 000 лева заради нова функция, която налага обиколка на затвори и бежански лагери. "Реагирах остро на орязването. Миналата година имаше рекорден брой жалби, а тази година са двойно повече", каза той.

"Орязването на бюджета е заради критичността ми към управляващите", допусна Константин Пенчев.

Във връзка с подаваните от граждани жалби, Пенчев обясни, че се засилват сигналите за парното. Той припомни, че хората могат да подават жалби и по имейл, по пощата, както и в приемната на омбудсмана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай