Павлова: Вече има фирми и химикали за зимата

Павлова: Вече има фирми и химикали за зимата | StandartNews.com

София. Вече са осигурени всички необходими химикали и соли за обработка на пътната мрежа през зимата. Във всички райони на страната са подписани договори с фирми, които ще отговарят за снегопочистването на републиканската пътна мрежа, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова пред Дарик радио.

Павлова добави, че са осигурени и необходимите средства за подготовката на пътищата преди зимния сезон.

„Правителството осигури необходимите 13 млн. лв., с които да направим подготовка на пътищата от една страна и от друга страна да се плати за зимното поддържане", каза регионалният министър.

„Лошото е, че при тези неблагоприятни климатични условия няма как да пълним дупки, защото ще са пари на вятъра. Така че ще приоритизираме и на местата, където не вали, изкърпваме дупки, сменяме мантинели, изрязваме храстите, които пречат и най-вече тези, които натежават от снега и падат на платното. Така че от тази гледна точка подготвяме пътищата", каза Павлова.

Във всички райони на страна вече са избрани фирмите, които да отговарят за снегопочистването. Фирмите имат необходимия брой машини, има пари за чистене и най-важното има химикали и соли, с които да се обработва пътната мрежа, каза още Лиляна Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай