Пътят Асеновград - Смолян е ограничен заради свлачище

Пътят Асеновград - Смолян е ограничен заради свлачище | StandartNews.com

Смолян. Движението по пътя Асеновград - Смолян е затруднено заради свлачище, съобщиха от АПИ. Движението се осъществява двупосочно в едната лента и се регулира от Пътна полиция. Стеснението е в района на Бачково. Иначе републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването по високопланинските проходи "Ришки", "Републиката", "Предела", "Печинско", "Пампорово", "Рожен", "Обзорски" и "Айтоски". Преминаващите през "Превала" трябва задължително да са с вериги, а товарните МПС да са без ремаркета и полуремаркета.

"Шипка" е отворен за движение, но до 31 март 2015 г. през прохода не трябва да минават камиони с технически допустима максимална маса над 12 т, както и такива с ремаркета и полуремаркета над 10 т. Ограничено е движение на превозни средства над 12 т през "Петрохан", а над 10 т през "Твърдишки" и "Вратник".

"Дюлински" е затворен за тежкотоварни автомобили. Не се допускат всички видове моторни превозни средства през проходите "Троянски", "Златишки" и "Върбишки". "Котленски" е затворен за МПС над 10 тона. Шофьорите могат да преминават през "Ришки" и Прохода на Републиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай