Патрули дебнат за кнотрабандни цигари в планините

Патрули дебнат за кнотрабандни цигари в планините | StandartNews.com

Специални патрули на Гранична полиция сноват и планините в Пиринско, за да предотвратят вкарването на контрабандни цигари у нас от Македония и Гърция. Част от каналите за вноса на нелегалната стока в страната ни минават през Огражден и Беласица над Петрич. За транспортирането се ползват високпроходими автомобили, а понякога и животинска тяга – коне и магарета. През зелена граница е по-голям шансът за успех, тъй като по граничните пунктове в региона има щателна проверка на почти всеки автомобил и пътник заради бежанската криза.

„Преди време някои пробваха да крият в тайници на колите си цигарите, пъхаха ги по дрехите си, в ботушите си, в бельото си. Десетки досъдебни производства бяха образувани срещу такива контрабандисти на дребно и делата им се гледат в съда. Сега обаче са активни през зелена граница, затова засилихме патрулите в планините", твърдят гранични полицаи от ГКПП – Златарево на българо-македонската граница.

Заради хайките от последните месеци контрабандисти на цигари масово пробват да сменят трасета за внос. Правят опити за създаване на нови канали по границата със западната ни съседка. Полицейските операции по границите са създали сътресения сред тези среди. „Работим съвместно с колегите от Гърция и Македония, за да се справим с нелегалния внос на цигари от съседните ни две държави", твърдят наши гранични полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай