Патриарх Неофит благодари на "Негово превъзходителство господин Бойко Борисов"

Патриарх Неофит благодари на "Негово превъзходителство господин Бойко Борисов" | StandartNews.com

София. Патриарх Неофит взе участие в първото заседания за годината на Министерски съвет, като прочете молитва в заседателната зала с пожелание за успех и божие благословение на министрите и се помоли за мъдрост и умение в работата им.

"Вчера имахме честта и радостта да посрещнем Негово превъзходителство господин Бойко Борисов в Софийската Света митрополия", каза преди старта на заседанието българският патриарх. "Имахме сърдечен, откровен разговор с много добри резултати. В началото на новата година това и за нас беше насърчение, а и вярвам, както го изрази господин министър-председателят, духовна радост и подкрепа, особено след като толкова храмове са били реставрирани с негово участие, негово насърчение и радвайки се на това, което е постигнато. Благодаря Ви от сърце за стореното за Светата ни църква. Да се помолим за успех през новата година и благословени усилия за благото на нашето отечество, на Светата ни църква и на прекрасния ни народ", заяви патриарх Неофит.

"Да благодарим на патриарха, както прочете, без "Началника" нищо не можем да направим", заяви след прочитането на молитвата премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай