Първите 6 фургона пристигнаха в Мизия

Първите 6 фургона пристигнаха в Мизия | StandartNews.com

Враца. Първите 6 фургона от общо 30, пристигнаха вече в Мизия. Малко след 9 ч специални противопожарни камиони с кранове докараха временните жилища на пострадалите от наводненията през август.

Изграждането на временното селище струва 200 000 лева от отпуснатите от държавата пари. Те разполагат с две стаи, кухненски бокс, баня и тоалетна, както и с електрически печки за отопление.

„Фургоните са за пет човека, чисто нови са, с изолация, по европейски стандарти са направени", заяви Мирослав Андреев от пожарната в Оряхово, цитиран от бТВ.

В тях ще бъдат настанени около 70 пострадали от потопа, но това няма да стане веднага, тъй като инфраструктурата не е завършена. Доста време е отнело деактуването на земята от държавна в общинска, не е изграден и трафопост.

До изграждането на селището част от бедстващите, останали без дом, изчакват у роднини, а други са настанени в детската градина, където има само една тоалетна и няма бани. В едно помещение нощуват мъже и жени. До седмица ще бъде готово и общежитието, което ще приюти още стотина души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай