Партия покани за член абитуриента от метрото

Партия покани за член абитуриента от метрото | StandartNews.com

Не сме искали да бъдем сензация, благодаря на детето си за достойнството, казва Юлиана

Бизнесмен предложи работа на майката на Кристиан

Историята на един абитуриент, тръгнал за бала си с метро, трогна стотици хора в социалните мрежи. Някои от тях вече протегнаха ръка на майката на Кристиан, която е без работа. В нета заваляха коментари от хора, готови да помогнат финансово на бедното семейство, което едва е събрало пари за костюма на момчето за празника му. Днес стана ясно също, че майката на Кристиан е теглила кредит, за да заплатят 150 лева за кандидатстудентските изпити на Кристиан. Преди бала съучениците предложили да му помогнат и с пари за куверта, но момчето не приело.

Един не съвсем точно написан пост във Фейсбук, разказал историята на изоставения на бала си Кристиан, пробуди десетки дебати в социалните мрежи. Момчето внезапно се оказа обект на повишен медиен и дори партиен интерес - вече се намери и политическа сила, която опита да яхне неговата история, събрала десетки лайкове в социалните мрежи. Днес Кристиан бе поканен в парламента, като на срещата

му предложили да стане част от младежкия клуб

на една от партиите. Тъй като Кристиан не приел предложението, се споразумели името на партията и на човека, който го е поканил, да си останат в тайна.

Бързо се намериха и хора, които предложиха работа на безработната майка на Кристиан Юлиана Гатева. Един от тях е Даниел Бочорски, управител на компания за почистване. Ето какво пише той: "Неприятен е моментът на истината, а именно, че такива случаи има много. Винаги се стараем да помагаме на наши служители в нужда и тук ще предложа помощта ни. Това, което мога да предложа, е постоянна работа и сигурно и навременно заплащане".

Днес следобед обаче майката все още не знаеше за офертата, която й бе предложена през медиите. "Не сме искали да се превръщаме в сензация, не сме търсили такава популярност. В момента телефоните у нас непрестанно звънят, макар и с добронамерени въпроси и коментари. Нека изчакаме няколко дни да се нормализират нещата, на Кристиан му предстоят изпити", каза Юлиана Гатева пред "Стандарт". Тя обясни, че е завършила икономика и организация на труда, както и икономическа журналистика. "Имам профил във Фейсбук, пиша там по по-особен начин, защото смятам, че нещата са по-сложни", каза тя. В деня, след като разказът за Кристиан обиколи социалните мрежи, Гатева написа: "Синът ми стана сензация в новините, не искаше показност, гости, дори не искаше да отиде на абитуриентски бал. Поговорихме, споделихме си мисли, реши да отиде с метрото, защото нямаме автомобил. Благодаря на всички медии, а най-вече на детето си за достойното му отношение към Човеците. Каза истината!"

Историята на Кристиан, който живее с майка си в столичния квартал "Люлин", стана популярна чрез разказа на Весна Видева във фейсбук. Жената сподели как лично е закарала момчето на празника му, след като видяла съучениците му да се отдалечават от дома на класната си със скъпи коли, а Кристиан се запътил към метрото. Тя го догонила и му предложила да го закара с автомобила си до хотела, където празнувала Втора английска гимназия. "Аз разчитах на един мой съученик единствено. Затова не съм питал други. Той ми каза, че няма място в колата, с която той ще пътува", разказа Кристиан пред Нова телевизия днес. Момчето подчерта, че

съучениците му не са разбрали, че той няма как да отиде до ресторанта

"Не се чувствам по-различен от преди, въпреки повишения интерес към това, което се случи. Казвам истината такава, каквато е", коментира пред "Стандарт" младежът.

В същото време Весна Видева, която разкритикува връстниците на Кристиан за това, че са го изоставили, загрижени за скъпите си прически и дрехи, въпреки че биха могли да го закарат, обясни пред медиите: "Моята цел не беше да обидя. Така ми беше представена историята. Впоследствие разбрах, че учениците не са виновни". Самите съученици, огорчени от отношението към тях, отказаха да застанат пред камерата. Според помощник-директорката на Втора английска гимназия, където Кристиян учи, той не е имал проблеми със съучениците си в училище. "Не мога да си представя нашите възпитаници да го оставят сам", коментира Катя Тофик. Весна обаче озадачи социалните мрежи, като малко по-късно написа там "Истината е това, което аз казах. И тази вечер ще заспя с чиста съвест, но как ли ще заспят други хора? Сега съм на работа, но после ще напиша пост, който ще хвърли малко яснота на целия случай и на това как до вчера бях бял ангел, а днес вече съм черен", пише тя. "Ще изтрия сълзите от лицето на моята прекрасна майка, която не може да преглътне обидата, че ме изкараха лъжкиня и жена, търсеща слава", пише Видева, явно засегната от десетките критични коментари, свързани с първия й пост.

Преди това тя публикува още няколко думи по повод критиките, които отнесе класната на Кристиан, въпреки че не носи вина за случилото се. "Продължават да нападат класната! Това не мога да го преглътна, боли ме, хора! Спрете се!

Извиних се, обясних, че грешката е моя

така ми беше предоставена информацията, така я написах в моя, никому неизвестен профил. Класната, която всички в интернет обиждате, е жена с главно Ж. Не можете да си представите какъв човек е тя. Искам да ви я опиша, за да не оставете заблудени! Леля Тони, дами и господа, е на първо място прекрасен учител и винаги е била обичана и уважавана и от учениците си и от родителите им и от нейните колеги. Изключително сърдечна, добродушна, търпелива, спокойна, мъдра, интелигентна и съобразителна жена - вечно усмихната! Тя до последно се интересуваше къде е ученикът й. Съгласих се да говоря пред БТВ и Нова тв само заради нея! Исках да събудя днешната младеж, да ги призова да бъдат по-добри, а хората се хванаха за класната, най-слънчевият и добър човек, който познавам. Много ми е болно", пише Видева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай