Паркинги стават паркове на 28 места в столицата

Паркинги стават паркове на 28 места в столицата | StandartNews.com

София. На 28 места в София зоните за паркиране ще сменят предназначението си на 19-и септември, превръщайки се в пространства за творчески изяви. Паркингът пред Дома на Европа временно ще се превърне в „парк" в рамките на глобалната инициатива PARK(ing) Day.  Събитието на ул. „Георги С. Раковски" 124 се организира от Информационното бюро на Европейския парламент, Представителството на Европейската комисия и Информационния център на ЕС и ще продължи от 8.00 до 17.00 часа.

В рамките на деня гостите ще могат да научат повече за европейските институции, докато играят джаги, тренират на велоергометър или пийват кафе. Преобразеният паркинг ще бъде едновременно място за почивка и за обмяна на идеи по важни теми от европейския дневен ред. 

Интересна програма е предвидена и за другите паркинг места — пред СГХГ например ще бъде разположен огромен роял, а на ул. „Бенковски" ще има ретро двуетажен автобус, който ще служи за временен информационен център.

PARK(ing) Day е ежегодно и отворено за участие събитие, на което граждани, артисти, организации, активисти и бизнеси си партнират за преобразяване на очертаните места за паркиране във временни публични пространства. Това е четвъртото издание на инициативата в България.

PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността и е подкрепен от Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност. Фондация Credo Bonum е координатор на инициативата.

Карта на всички локации от събитието може да видите на ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай