„Парад на донорството” променя движението в столицата

„Парад на донорството” променя движението в столицата | StandartNews.com

София. В събота се въвежда временна организация на движението заради провеждане на „Парад на донорството" и „Вечер в памет на донорите", които са предвидени в Национална седмица на донорството. Това съобщиха от Столична община.

Всички участниците в парада се събират в 17.00 часа на 12 октомври пред пилоните на НДК. Събитието ще продължи до 18 часа. Парадът ще премине по бул. „Витоша", пл. „Света Неделя", надясно по ул. „Съборна" и ще завърши до Градската градина.

От СО уточняват, че шествието ще се проведе по тротоара и пешеходните зони, както и по изключение в крайна дясна лента на пътното платно по посока на движението. На събитието ще има осигурена охрана, която ще регулира движението.

Въвежда се временна организация на движението във връзка с Европейска обиколка на Купата на УЕФА на 14 октомври, съобщиха още от Столична община. От 00.00 часа на 14.10.2013 г. до 24.00 часа на 22.10.2013 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на 5 броя товарни автомобили и автобуса, които са за събитието, на паркинга на пл. „Кн. Александър І", от страната на централното пътно платно. Местата в режим на платено паркиране ще бъдат закрити. От СО уточниха,ч е Столична дирекция на вътрешните работи да осигури постове за контрол и регулиране на движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай